Projecte Pedagògic

L'Albada creu en la força i la capacitat de l'ésser humà per a trobar les seves propies eines i recursos, per això oferim un espai en el que les persones rebem acompanyament en els nostres processos de vida i aprenentatge.

Bases Pedagògiques:
L'Albada està basada en diferents referents i experiències pedagògiques, sense tancar-se a cap ideologia rígida, dins d'un marc de flexibilitat, respectant la diversitat i tenint en compte la societat on vivim (tot i que col.laborem per a la seva transformació).
Un espai on ésser, expresar-se, compartir i créixer, de forma individual i grupal.

Autogestionar-se:
Els cercles, assamblees o trobades son una eina d'escolta, expressió, presa de decisions, gestió d'emocions i resolució sana dels conflictes.

Límits:
Creiem en una educació viva, integral, amb una llibertat responsable, basada en uns límits clars i necessaris, a través de l'autoritat nutritiva de l'adult/a (no autoritarisme).

Aprenentatge:
- Aprendre a partir de les pròpies necessitats i interessos, respectant el propi ritme d'aprenentatge.
- Sentir l'Escolta i l'Observació sensible de l'adult/a.
- Disposar d'ambients preparats i materials adeqüats.
- Valorar el joc, l'experimentació, la creativitat i l'activitat espontània, com a eines de desenvolupament.

Atenció personalitzada:
L'acompanyament de cada infant i jove facilita la creació de vincles profunds, i genera confiança i seguretat.

Les Emocions:
El nen/a i adolescent creix i desenvolupa les seves capacitats sentint-se estimat/da i acceptat/da incondicionalment en un entorn segur, amorós i lliure de judicis.

Contacte amb la Natura:
Vivenciant el contacte amb la natura mantenim la conexió amb el nostre interior, i experimentem l'apropament i coneixement d'allò que ens envolta i dóna vida.

L'adolescència:
El/La Jove necessita trobar-se i construïr-se, en el seu intens procés maduratiu.
Acompanyem aquest procés en tota la seva complexitat (qüestionament, diàleg “efecte mirall”, experimentació i expressió corporal, nova descoberta del món i les relacions, i en alguns casos recerca de destrucció de patrons i transgressió de límits,...) , enlloc d'atendre només les seves inquietuds intel.lectuals.


Associació:
Per a una transformació de consciència social i cultural L'Albada ofereix, potencia i col.labora amb diverses iniciatives relacionades amb els nostres estatuts. Creiem en una societat basada en la cohesió i justícia social, la igualtat en la diversitat i la importància d'estar bé amb un mateix/a.
L'Associació proposa xerrades, tallers i altres activitats durant tot l'any. Segueix-nos al blog!
http://albadaviva.blogspot.com.es/

On som i els nostres espais:
L'Albada es troba a 5 minuts de la Vila d'Arbúcies, al Mas del Mau, construït a principis del segle XI. Està envoltada per una gran varietat de fauna i vegetació que caracteritza El Montseny. Disposem d'una finca amb 3 grans feixes, un rierol, un gran bosc per descobrir, un cavall, hortet, espai de trapezi, el sorrall i d’una acollidora placeta.
A l'interior trobem la biblioteca, la sala artística, l'ambient d'aprenentatge vivencial, el laboratori-sala de ciències, la sala de psicomotricitat, la de joc simbòlic, el taller, una sala polivalent, i una cuina-menjador amb llar de foc.
Per a veure fotos dels espais cliqueu AQUÍ.

Equip de L'AlbadaCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada