dissabte, 2 de juliol de 2016

PLACES LLIURES FORMACIÓ PER ADULTES del Juliol: Us hi esperem!Us informem que esteu a temps d'apuntar-vos a la formació intensiva que s'inicia en un parell de setmanes(Juliol), a les vacances acompanyades amb l'equip de conVIVÈNCIESfamiliars(Agost), i al nostre casal d'estiu (juliol).
Al darrera d'aquestes propostes: hores de feina, reflexions, visions. Sumant experiències per a poder-vos-les oferir en un entorn que preparem i cuidem per a vosaltres i els vostres infants: L'Albada. 
Desitgem en gaudiu i us vingui de gust invertir en vosaltres.
FORMACIÓ VIVENCIAL EN 
ACOMPANYAMENT RESPECTUÓS
 
Benvingudes. Aquesta formació està enfocada a professionals de l’educació formal o alternativa. A entorn docent i altres professions que tinguin relació amb l’acompanyament a les persones. A adultes/ts de qualsevol estructura familiar.
+ info a: http://albadaviva.blogspot.com.es/p/formacio.html
Inscripcions: Envia'ns un e-mail amb el teu nom, cognoms i telèfon, a sara.sajois@gmail.com per a pre-inscriure't, i en uns 15 dies rebràs el qüestionari. De seguida que rebis el mail pots fer efectiva la paga i senyal (50€, que es descomptaran després del pagament total) al número de compte 1491 0001 25 2033579927, de Triodos Bank, detallant a l'assumpte "DONACIÓformacio+nom i cognoms"
PROGRAMA INTENSIU ESTIU: del 14 al 17 de juliol (mòdul ARRELS)
Dijous, divendres, dissabte: horari de 10 a 20h. Diumenge: horari de 10 a 18h.

Aquesta formació cerca aprofundir un xic més en la nostra mirada, en el nostre lloc com a acompanyants de vides. Els temes que s'hi exploren son diferents i complementaris als que s'estàn cursant actualment. 
Observarem les creences que ens limiten i aquelles que ens donen ales. Valorarem la importància dels límits interns i externs. Treballarem casos pràctics de conflictes, proposarem eines. Mirarem l’agressivitat en algunes de les seves variants i com acompanyar-la. Deconstruirem el gènere i honrarem la nostra part femenina i masculina. Oferim un taller intensiu d’introspecció i renovació.    


Dijous 14 JULIOL:
- Límits i expectatives
Un espai per a explorar la nostra relació amb els límits. Observant com ens col·loquem en relació a les altres i des de quin lloc intern els verbalitzem o manifestem. Poder veure com els vivim per a trobar eines per a expressar-los amb naturalitat i cura. Apropant-nos als límits clars i nutritius, que seguritzen l’espai d’infants, adolescents i adultes que acompanyem. També posem la mirada en les expectatives i en com les vivenciem en el nostre dia a dia. Veient com ens condicionen, moltes vegades sense tenir-ne prou consciència. Cercant recursos per a la nostra tasca dins els sistemes ens els que acompanyem, ja siguin escoles, projectes, famílies, empreses, o d’altres grups humans.
- L’exclusió
Treball de casos concrets i vivències en els que es dona l’exclusió. Com acompanyem i emmarquem aquests processos. Ampliarem la Mirada davant d’aquestes situacions. Tindrem en compte els moviments que a vegades són necessaris dins del grup. Mirada sistèmica. Rols de grup. Presència, intuïció, mirada d’àliga. Vivencia del grup, l’històric. Moment individual de cadascun. 
Divendres 15 JULIOL:
- Eines per als conflictes. El poder de l’agressivitat.
Mirada i acompanyament en l’agressivitat i els conflictes. Tipus d’agressivitat i violències. Com acompanyar els infants per a que puguin contactar amb l’agressivitat i canalitzar-la de forma constructiva. Acompanyament per a que els infants trobin noves vies i recursos a través de la pròpia escolta. Canals i eines: diferents tipus de contenció; comprensió i verbalització de la vivència interna; límits clars, seguritzants i previs; acords i propostes per a quan puja la onada. 
- La construcció del Gènere. Integració femení-masculí. Ens posarem les ulleres del gènere per a posar consciència en aquelles premises que trasllado als infants. Com he viscut la construcció del gènere? Mirada interna i observació externa d’allò viscut. Exploració del camí cap a la deconstrucció i transformació de les creences de gènere. Caminant des d’un lloc més conscient i lliure. Honrant la línia femenina i la línia masculina dels nostres sistemes familiars, honrant el que som.
Dissabte 16 JULIOL:
- Taller intensiu d’introspecció i alliberament. (tot el dia) 
Exploració de les creences (missatges rebuts -verbals i no verbals-) que ens condicionen en el dia a dia. Observació d’aquelles que “s’escolen” en la meva Mirada i acompanyament.  Integració i elaboració de creences saludables. Consciència d’allò que transmeto quan acompanyo. El meu lloc en els grups, rols que ocupo i allò que aporto.
Aquest taller cerca aprofundir en les arrels, tot agraint lo antic, la nostra vida. I des d’aquesta obertura posar llum en el nostre caminar.
Diumenge 17 JULIOL:
- Sessió de tancament
La Formació Vivencial de l’Albada és un espai de descoberta i retrobament amb una mateixa. Un viatge de reconnexió amb les arrels. Un camí cap a la mirada amorosa i respectuosa tant d’una mateixa com cap a les altres. Un reconèixer el que som, el que portem i aportem. Per a caminar des de la pròpia voluntat en direcció cap allò que volem. Mirant els infants amb una mirada més clara, posant atenció en els vels que ens envelen. Deixant anar. Agraint i deconstruint. Transformant. Confirmant la força de l’instint. Reconeixent les emocions, donant-li el seu lloc. Podent reconèixer així les dels éssers a qui acompanyem. Aclarint els pensaments, mirant-los, reconeixent-los. Podent estar clara davant dels infants i adolescents a qui miro. Autoregulant-me, permetent l’autoregulació de l’altre. Desfent nusos. Emprenent un camí de presència, d’atenció, una revisió constant i amorosa. Posant atenció en quan caminem des de l’automàtic.
Honrant el que ens varen traspassar les nostres famílies, escoles, amics, agafant la força rebuda i deixant anar allò que ja no ens cal. Allò que em dificulta el pas. Permetent-me ser. Des de la consciència. Des del treball constant de ser-hi. Un espai on compartir, on ser, on desenrotllar les ales amb les arrels fermes. Honrant d’on vinc i el que soc. Emprenent un nou camí de presència.
PREU PROGRAMA INTENSIU ESTIU:
Paga i senyal: 50€ (que es descompten després del total). Pagament total del programa: 300€. Pots aportar els 250 en metal·lic, el primer dia del taller o pagar-ho tot per avançat (el compte bancari que surt a l'inici, a "inscripcions")
El menjar de tots els dies es paga a part (confirmarem cost del servei en el mail-resposta. Preu orientatiu: 45€/persona per a tots els dies. Menjar vegetarià). El primer dia portem carmanyola per dinar.
Pots quedar-te a dormir a la masia de L'Albada de dimecres a diumenge (allotjament: gratuït. Si vols aportar algo simbòlic perque tu vols, pots fer una donació al projecte de l'Albada. Gràcies!)
Si tens alguna dificultat a nivell econòmic per assumir els preus o terminis esmentats, si us plau, posat en contacte amb nosaltres i mirarem de buscar opcions.
Si tens un perfil més solidari, i vols/pots aportar més, permetràs i facilitaràs que el taller s’obri a altres persones amb menor capacitat econòmica.
QUI SOM?

Lydia Cuervas - formadora:
Psicoterapeuta i acompanyant de processos de vida.
Educadora especialitzada en educació viva i super-visió pedagògica i humana.
Co-fundadora de tres projectes d’educació viva: Genunió, L’Espurna i L’Albada, on actualment col·laboro professionalment i sóc mare implicada dels meus dos fills.
Formadora i divulgadora d’aquesta nova Mirada que és l’educació viva, a través de xerrades, formacions, tallers…
Elisabet Antiñolo - formadora:
Autodidacta constant i conscient.
El seu primer embaràs, fa onze anys, de la seva filla gran, li va suposar un despertar en quant al respecte de processos de vida i de sanació naturals. Seguint aquest impuls de viure, va submergir-se durant tres embarassos i conseqüents puerperis, en el món del naixement i criança respectuoses.  I sent que va creixent amb els/la seva infants.
És l'acompanyant referent dels processos del grup d'infantil de l'Albada, des de 2012. Tot i que participa del projecte des dels inicis, ara ja fa cinc anys (2011).
Té formació en art dramàtic, conta contes, clown, cursos d'educació viva, iniciació de doula i partera (Marisa Alcalá).

Elisabet Rodríguez - formadora:
Llicenciada en Antropologia. Terapeuta Gestalt i Rogers. Diplomada en Educació per la Pau. Co-fundadora de l’Espai d’Educació Viva l’Albada. Integrant del Tritó del Baix Montseny: *formació i acompanyament en prevenció d’addiccions i gestió emocional a adolescents i adultes. Creadora de l’espai terapèutic La Cova de les Dones. Formant-se en Constel·lacions familiars.
Sara Cendán Masip - dinamitzadora:
La Sara es reconeix com a dibuixant, des de ben petita, fruit de la vessant artística del seu pare. 
El seu esperit emprenedor en primer lloc, i les seves vivències com a mare en segon terme, li van fer prendre la decisió de deixar enrere 10 anys d’experiència dins del món de la Indústria internacional de la Moda, i re-dirigir la seva mirada professional en tres grans branques: la il·lustració, l’escriptura i l’acompanyament a la maternitat.
Formada com a Doula (Associació Mares Doules) i assessora de lactància (FEDECATA)
Forma part, des de 2012, de la comunitat educativa de L’Albada.
El seu nou treball auto-editaat es diu “Col·lecció Muses”, on s’expressa més que mai com a vinyetista activista de la conscienciació social i cultural cap a la humanització dels processos de Vida.
Eva Cruells - formadora mòdul Gènere:
Llicenciada en Psicologia social i Màster en Polítiques Públiques i Socials.
Medi-activista, Docent i Documentalista
Especialitzada en la temàtica de Gènere

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada